lørdag den 19. februar 2011

Jordbær/Asti mousse med hakket toblerone - En lækker opskrift til lagkagen..

Jeg er blevet bedt om at dele opskriften på Jordbær/Asti mousse med hakket toblerone, og det vil jeg da selvfølgelig gerne :o) Denne mousse brugte jeg i min nytårskage, og den er simpelthen bare alt alt for lækker! Jeg bruger den imellem chokoladebunde og med friske jorbær - nam nam!!


Jordbær/Asti mousse med hakket toblerone:

Denne portion rækker til 2 lag i en alm. rund kage Ø 23-24!

1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
150 g. sukker
min. 300 g. frosne jordbær - jeg bruger gerne en del mere, men tager så også mere husblas i
½ liter fløde
6-7 blade husblas
ca. 1 dl. asti (smag til indtil du synes den er god)
100 g. hakket mørk toblerone eller mere efter smag og behag

Læg husblassen i blød i rigeligt med koldt vand.
Jordbærene puttes i en grydes, og de skal lige op og koge. Mos eller blend jordbærgrøden, så den bliver fin og ensartet. Tag gryden af blusset. Hvis du ønsker din jordbærmousse skal være lyserød i farven, kan du tilsætte lidt rød frugtfarve nu. Hæld astien i jordbærgrøden og rør rundt. Tag husblassen op af vandet og vrid det værste vand ud af det. "Dump" det direkte i gryden og rør rundt til det er smeltet og grøden er ensartet og fin. Lad det stå og køle af mens du fortsætter med det andet.
Æg og sukker piskes til æggesnapsen er hvid og luftig. Gerne i 5 min. eller mere.
Fløden piskes til en stiv flødeskum - lige før smør-stadiet.
Tobleronen hakkes.
Tag en god skefuld af æggesnapsen og put det op i jordbærgrøden. Rør godt rundt så det bliver ensartet. Hæld nu grøden over i æggesnapsen og vend det forsigtigt i, til det hele er blandet og ensartet.
Tag nu en god skefuld af flødeskummet og put det i ægge-bær-blandingen og rør godt rundt til det er blandet sammen.
Hæld resten af flødeskummet i og vend det forsigtigt i blandingen til den er jævn og ensartet. Vend nu den hakkede chokolade i.

Moussen skal stå på køl i min. 20-30 min, og så kan man enten læggen den i en lagkage som stivner i en form eller man kan lade den stå yderligere 4-6 timer til den er helt stiv og så lægge den i lagkagen.

3 kommentarer:

  1. Hejsa...
    Kan man mon bruge alle slags bær til denne mousse? Og ville du tænke at hindbær og asti kunne gå sammen?
    KH Jette Elisa

    SvarSlet
  2. Hej Jette Elisa!
    Jeg tror sagtens man kan bruge andre bær, men nu er kombinationen af jordbær og asti jo helt genial, så spørgsmålet er om det bliver lige så godt.....
    Men det er da helt klart et forsøg værd med hindbær....de to ting sammen kan næsten heller ikke gå galt :o)
    Vh
    Sara

    SvarSlet
  3. Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet