tirsdag den 11. marts 2014

BrownieCheesecake med hindbærhjerter - Alt det gode i én kage

De fleste er ret glade for brownie, tung, klæbrig og med fyldig chokoladesmag, de fleste er også temmelig glade for cheesecake, syrlig, frisk og silkeblød i munden. Jeg er tilfældigvis komplet tosset med begge dele, og hvad er så bedre end at sætte de to ting sammen i én kage? Kagen blev også brugt i KageKampen, og jeg blev den heldige vinder af rød/hvid udfordringen med den :)
Prøv at bage den, den smager som himlen med tung chokolade, frisk flødecreme og syrlig/søde hindbær....Mmmm...måske jeg selv skulle bage den med det samme :)BrownieCheesecake med hindbærhjerter

400g Flødeost (Philladelphia)
2 spsk citronsaft
2 spsk revet citronskal fra økocitroner
2 spsk lyst fint rørsukker
2 vanillestang
1 æg

150g smør
1,5 dl lyst fint rørsukker
3 æg
1 vanillestang
1,5 dl hvedemel
180g mørk chokolade 70%
300g friske hindbær


1. Smelt smørret og chokoladen i en gryde ved lav varme, og rør det sammen. Lad det køle lidt af.

2. Skrab kornene ud af vanillestangen og mas det sammen med sukkeret. Pisk flødeosten, vanillesukker, citronsaft og citronskal godt sammen. Tilsæt æg og pisk til ensartet. Stil cheesecake-cremen til side.

3. I en røremaskine piskes æg, sukker og vanilje sammen til en lys og luftig masse. Tilsæt chokolademassen til æggeblandingen under omrøring, og vend herefter melet i dejen.

4. Beklæd en 20cm springform med bagepapir og hæld chokoladedejen i. Tag cheesecake-cremen frem, og smør det oven på kagen, pas på med ikke at smøre cremen helt ud til kanten, da det kan få toppen til at sprække fordi dampen fra brownien ikke kan slippe ud.

5. Blend halvdelen af de friske hindbær og si dem for kerner. Sug saften op i en kanyle, og dryp prikker udover cheesecake-cremen. Stik en tandstik eller spids træpind i toppen på en prik og træk forsigtigt igennem prikken og ud, så der dannes et mønster.

6. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter. Hold øje med kagen, den skal være klæg, og der skal hænge lidt chokoladedej ved, når der stikkes med en træpind. Lad kagen afkøle helt før den flyttes ud af formen.

7. Pynt med resten af de friske hindbær.


Sådan kommer hindbærhjerterne til at se ud på toppen. Det krævede en del øvelse før jeg selv havde helt styr på teknikken, men det er super nemt og hurtigt når det først kører :)

Kagen her sprækkede desværre på toppen, da den blev afkølet i køleskabet. Kagen skal helst bare stå på køkkenbordet til den ikke er varm mere før den sættes på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar