søndag den 13. april 2014

Dessertkagen - smuk, tung og virkelig syndig

Nogle gange vil man gerne forkæle andre uden at det behøver tage flere dage at overtrække og pynte. Så da svigerfamilien kom på besøg lige efter jul smækkede jeg en lækker dessertkage sammen og pyntede på den nemmeste og hurtigste måde med sprøjtede roser, guldflager, frysetørret hindbærpulver og små fondantblomster. Kagen bestod af mørk chokoladetrøffel mousse, nougatcreme med hakket nøddekrokant, hjemmelavet hindbærsyltetøj imellem lyse lagkagebunde dryppet med lidt sherry og pyntet med roser sprøjtet af hindbær trøffelcreme. Kagen var tung som et ondt år, ligesom en dessertkage skal være, men den smagte fuldstændig som jeg forestiller mig himlen ville smage hvis den var manifesteret i en kage ;) Svigerfamilien var i hvert fald meget tilfredse og snakker stadig om kagen - og det er jo den største ros :)

Dessertkage med nougat, nøddekrokant og hindbærtrøffelcreme
10-12 personer

Nougatcreme
200 gr. nougat
½ l. fløde

Nøddekrokant
150 gr. nødder (jeg brugte mandler, hasselnødder, pecan og pinjekerner)
50 gr. sukker

Trøffelmousse
2½ dl. mælk
8 blade husblas
400 gr. mørk chokolade (jeg brugte 70%)
½ l. fløde

Hindbærtrøffelcreme
500g frosne hindbær
1 vanillestang
100g sukker (måske mere eller mindre - smages til)
2 husblas

3/4l fløde
200g Hvid chokolade
2-3 blade husblas

Lagkagebunde
Jeg lavede min bedstemors lyse bunde i en 22cm springform, der skal bruges to bunde i alt.

Nougatcreme
Smelt nougat’en sammen med fløden og bring den lige til lige under kogepunktet.
Kom den flydende nougatcreme i en beholder og læg husholdningsfilm over. Sørg for at filmen ligger helt ned til overfladen af cremen og op langs siderne af beholderen.
Stil den på køl i min. 8 timer eller til den er kølet fuldstændig af - stil den evt. i fryseren 10-15 før du pisker - det er helt centralt at cremen er iskold!
Pisk cremen til den bliver tyk, men pas på med ikke at piske for længe, for så skiller den.

Nøddekrokant
Nødderne kommes på en pande sammen med sukkeret. Ved lav varme smeltes sukkeret og bliver til karamel, der omgiver nødderne.
Når sukkeret er helt smeltet, hældes det hele ud på et stykker bagepapir og kølnes indtil alt karamellen er størknet sammen med nødderne. Når nøddekaramellen er helt kold, hakkes det så det bliver til en lidt grov krokant blanding.  Krokanten vendes i den piskede nougatcreme.

Mørk chokoladetrøffel mousse
Husblassen kommes i koldt vand i 30 minutter, og chokoladen hakkes fint. Kog mælken op, vrid husblassen fri for vand og smelt den i mælken. Hæld den varme mælk over en en skål sammen med ⅓ del af chokoladen. Pisk indtil chokoladen er smeltet og blankt.
Tilføj ⅓ del mere af chokoladen og gentag indtil alt chokolade er smeltet. Pisk fløden let og vend den i chokoladeblandingen.

Hindbærtrøffelcreme
Husblassen kommes i koldt vand i 30 minutter. Hindbærene koges i 10-15 min. med sukker og vanillestang, blendes og kernerne siges fra. Smelt 2 blade husblas i hindbærblandingen, og tag en 1/4 fra til syltetøj. Sæt begge dele på køl. Varm fløden op over vandbad, og smelt den hvide chokolade i det. Vrid husblas fri for vand og smelt den i chokoladeblandingen. Kom chokoladecremen i en beholder og læg husholdningsfilm over. Sørg for at filmen ligger helt ned til overfladen af cremen og op langs siderne af beholderen.
Stil den på køl i min. 8 timer eller til den er kølet fuldstændig af - stil den evt. i fryseren 10-15 før du pisker - det er helt centralt at cremen er iskold! Pisk cremen op, og tilsæt hindbærblandingen.

Kagen
Når først trøffelmoussen er lavet, skal kagen rimelig hurtig på køl, da den sætter sig ret hurtigt. Så det er nemmest at forberede det meste af kagen før moussen laves.
Læg en lagkagebund i springformen, og dryp forsigtigt med en smule sherry/mørk rom/spiritus efter eget valg ud over.
Smør nougat/krokant cremen ud på bunden, og smør hindbærsyltetøjet ud over cremen.  Hæld trøffelmoussen udover, og læg en lagkagebund ovenpå. Stil kagen i køleskabet i minimum 5 timer før servering, så den har sat sig. Tag kagen ud af springformen, husk at løsne med en kniv rundt langs kanten inden formen løftes. Sprøjt roser på kagen med hindbærtrøffelcremen, pynt med guldflager, frysetørret hindbær og små fondantblomster. Værsgo´ - Go crazy :)

1 kommentar:

  1. Fantastisk smuk kage! Flot arbejde og tak for inspiration. Dog et spørgsmål - hvor stor en tyl har du brugt til roserne?

    SvarSlet