søndag den 3. juni 2012

Cupcakes skal der til....

Udover bryllupskagebageriget har jeg også fået presset et par cupcakes ind i programmet. De er lidt nemmere bare lige at smide sammen til arbejdet eller vennerne end de store kager med fyld. Jeg har lavet nogle stykker efterhånden, men jeg foretrækker lige for øjeblikket tre slags hvoraf jeg har lidt billeder af to af dem. Hindbær/Hvid chokolade cupcake med hindbærtrøffelfrosting (vidunderlig frosting med alle typer bær) som jeg tog udgangspunkt i fra Mad med Hjertet, Chokolade cupcakes med hakket chokolade, blødende blåbærhjerte med blåbærtrøffelfrosting, og Zucotto cupcakes indeholdende vaniliecupcakes med hakket chokolade, fyld af flødeskum med friske hindbær, hakket hasselnødder og toffee stykker, smurt med et lag chokolade ganache og toppet med hvid chokolade og creamcheese frosting og friske hindbær...NAM NAM!!

Og lidt billeder selvfølgelig...
De to første billeder er af chokolade og blåbær cupcakes, og det sidste billede er af Zucotto cupcakes...




Ja..de blev bare lige hurtigt pyntet med lidt blomster fra lageret og noget krymmel...sådan går det når man har travlt ;) Men selvom pynten ikke er den flotteste, så er smagen guddommelig!!!!

Hindbær/Hvidchokolade cupcakes med hindbærtrøffelfrostingca. 28 stk.

Cupcakes
520g hvedemel
4 tsk bagepulver
340g sukker
2 æg
2 tsk. vanillesukker m. top
4 dl. kærnemælk
180g smeltet smør
1/3 tsk salt
300-350g. optøede hindbær, hvor vand/saft er siet fra
200 g. hakket hvid chokolade

Bland det let afkølede smeltede smør med salt, vanille, sukker, æg og mælk. Det piskes godt sammen.
mel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i den første blanding.
Vend hindbær og chokolade i med en dejskraber, til det er nogenlunde fordelt.
Dejen hældes i muffinsforme og bages ved 200 grader i ca. 20 min

Hindbærtrøffelfrosting
Skal laves dagen før, frosting til ca. 25 cupcakes
250-300g hindbær (blåbær og brombær kan også bruges)
1 vanille stang, korn
140g sukker
1 lime, saft
1 blade husblas

Lad det hele småsimre uden låg i 15 min og giv det en tur med stavblenderen. Afkøles helt natten over i køleskabet.

½ l. piskefløde
150g hakket hvid chokolade
4 blade husblas

Læg husblassen i blød i ½ time, og varm fløden op til 80g (til det næsten koger). Hæld halvdelen af fløden over chokoladen, og rør til alt chokoladen er smeltet. Tilsæt lidt efter lidt det sidste fløde.
Vrid husblassen godt for vand og rør det ud i chokolade-fløden. Dæk overfladen af chokolademassen med husholdningsfilmen og lad det gå op ad siderne (der må ikke komme kondens!). Sæt massen på køl til næste dag. Næste dag piskes den kolde creme let og luftigt med en håndmikser og herefter tilsættes hindbærmassen. Pisk kortvarigt til frostingen er helt ensartet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar